شهر هوشمند چیست؟

شهر هوشمند

شهرهای هوشمند از فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای بهبود روش‌های عملکردشان استفاده می‌کنند – از روشنایی خیابان‌ها گرفته تا حمل‌ونقل عمومی و موارد دیگر. دریابید که چگونه فناوری دیجیتال نوید اتصال بهتر ما به شهرهایمان، کمک به مقابله با تغییرات آب و هوا و ایجاد محیط های شهری آینده را می دهد. روال رشد خانه هوشمند در شهرهای هوشمند رو به توسعه است.

یک شهر هوشمند چگونه کار می کند؟

شهرهای هوشمند از فن‌آوری‌های دیجیتال متصل – که به عنوان «اینترنت اشیا» (IoT) نیز شناخته می‌شود – برای بهینه‌سازی عملکردهایی که از نحوه زندگی ما در محیط‌های شهری پشتیبانی می‌کنند، استفاده می‌کنند.

این فناوری‌ها از هوش مصنوعی یا یادگیری ماشینی برای ساخت مجموعه داده‌ها استفاده می‌کنند، که می‌توانند مکان‌هایی را که می‌توان بهینه‌سازی‌ها را در زمان واقعی انجام داد، شناسایی کرد. در کنار هم، آنها می توانند یک چارچوب زیرساختی ایجاد کنند که چالش های مختلف شهری را مورد توجه قرار دهد، در حالی که تأثیر ضربه ای را که بر سایر سیستم ها خواهند داشت، در نظر گرفت. شرکت خانه هوشمند همواره تلاش می کند تا نسبت به اکوسیستم شهری تولیدات خود را بهبود بخشد.

چه چیزی یک شهر را «هوشمند» می کند؟

چندین ویژگی تعیین کننده برای اینکه یک شهر را «هوشمند» می کند وجود دارد:

  • داشتن زیرساختی که از فناوری های دیجیتال متصل در قلب خود استفاده می کند
  • استفاده از فناوری متصل برای بهبود معیارهای زیست محیطی و پایداری
  • شهرسازی که از نظر استفاده از فضا، منابع و انرژی پیشرو باشد
  • سیستم های حمل و نقل عمومی و ترافیک که کارایی بالایی دارند
  • فضای شهری که پذیرای زندگی روزمره شهروندان است

در عمل، این ویژگی‌ها بر همه چیز، از سیستم‌های ترافیک و حمل‌ونقل گرفته تا مدیریت زباله، کشف جرم و سلامت عمومی و نحوه عملکرد آنها تأثیر می‌گذارد.

مزایا و معایب یک شهر هوشمند

شهرهای هوشمند می توانند هر جنبه ای از زندگی شهری را برای ساکنان خود بهبود بخشند. مزایای آن می تواند شامل موارد زیر باشد: هوای پاک تر و آلودگی کمتر. Wi-Fi عمومی سریعتر و در دسترس تر؛ مشارکت بهتر جامعه؛ ترافیک و ازدحام کمتر؛ کاهش جرم از طریق سیستم های نظارتی پیشرفته؛ و قبض انرژی ارزان تر.

با این حال، شهرهای هوشمند بدون هزینه به دست نمی آیند. ارتقاء حتی یک جزء، مانند سیستم حمل و نقل عمومی، می تواند میلیاردها هزینه برای مالیات دهندگان داشته باشد و اجرای آن ممکن است سال ها طول بکشد. دولت و بخش عمومی باید در مورد این هزینه ها و بازه های زمانی به توافق برسند، در غیر این صورت خطر سقوط یک پروژه در آینده – که می تواند منجر به یک فاجعه سیاسی و مدنی شود.

علیرغم هزینه های بالاتری که مالیات دهندگان در کوتاه مدت متحمل می شوند، سود برای رفاه، سلامتی و آسایش کلی شهروندان، ارزش آن را به همراه خواهد داشت. این امر به ویژه زمانی مهم است که در نظر داشته باشید که بیش از 85 درصد از جمعیت جهان تا سال 2050 در شهرها زندگی می کنند.

پنج شهر هوشمند برتر جهان

این پنج شهر از نظر نحوه ادغام فناوری های متصل به زیرساخت های شهری خود، پیشرفته ترین شهرها محسوب می شوند:

1. شهر نیویورک

یکی از بهترین شهرهای جهان از نظر اتصال، ابتکارات جدیدی برای بهبود سیستم متروی قدیمی نیویورک، بهبود مدیریت زباله و ایجاد خدمات شهری بهتر در حال اجرا است. زیستگاه های طبیعی نیز با تغییر کاربری املاک و مستغلات نادیده گرفته شده به شهر بازگردانده می شوند.

2. سنگاپور

فناوری های هوشمند مدت هاست که در سنگاپور برای افزایش بهره وری و رونق اقتصادی در این کشور استفاده می شود. اکنون، یک ابتکار دولتی در سال 2022 به دنبال افزایش بهره وری انرژی با نصب هزاران پنل خورشیدی روی پشت بام و روشنایی خیابان های کم مصرف است.

3. آمستردام

استفاده از آبراه های بی شمار شهر برای کاهش ازدحام بیش از حد و رویکرد منبع باز به برنامه ریزی شهری تنها برخی از دلایلی است که پایتخت هلند یکی از هوشمندترین شهرهای جهان است.

4. دبی

این شهر یک برنامه هفت ساله را برای تبدیل دیجیتالی تمام خدمات دولتی و اقتصادی تکمیل کرده است که شهروندان می توانند از طریق برنامه DubaiNow به آنها دسترسی داشته باشند.

5. لندن

ابتکارات مدنی جدید که به دلیل اتصال کامل و شبکه حمل و نقل عمومی کارآمد بسیار مورد توجه قرار می گیرد، به استارت آپ ها کمک مالی می کند تا راه حل هایی برای چالش های شهری آینده پیدا کنند.

آینده شهر هوشمند

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که یکی از بزرگترین نقش‌هایی که شهرهای هوشمند خواهند داشت، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مانند دی اکسید کربن (CO2) از اتمسفر ما است – یکی از جنبه‌های مهم مقابله با تغییرات آب و هوا و رسیدن به انتشار خالص کربن صفر.

و از آنجایی که شهرهای ما در حال حاضر 78 درصد انرژی جهان را مصرف می‌کنند و بیش از 60 درصد گازهای گلخانه‌ای آن را تولید می‌کنند، بسیار مهم است که ببینیم چگونه ابتکارات در سطح شهر از فناوری‌های کربن کم و صفر در سطح داخلی استفاده می‌کنند، به خصوص اگر ما تا سال 2050 به صفر خالص برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed