یک BMS یا سیستم مدیریت ساختمان به اتوماسیون و کنترل متمرکز ساختمان ها اجازه می دهد تا آنها را به “ساختمان های هوشمند” واقعی تبدیل کند.
سیستم های مدیریت ساختمان (BMS) یا سیستم های مدیریت ساختمان، به طور فزاینده ای در انواع املاک عمومی و خصوصی استفاده می شود. عملکرد آن بهبود مدیریت و کنترل، حرکت به سمت مفهوم “خانه هوشمند” است. آیا می دانید سیستم BMS چگونه کار می کند؟
از زمان ظهور خود در دهه 1970، سیستم های مدیریت ساختمان (BMS) هم در ساختمان های عمومی (بیمارستان ها، دانشگاه ها، فرودگاه ها و غیره) و هم در ساختمان های خصوصی (دفاتر، کارخانه ها)، هتل ها، زیرساخت ها و غیره محبوبیت پیدا کرده اند. BMS که به عنوان سیستم اتوماسیون ساختمان نیز شناخته می شود، سیستم های کامپیوتری هستند که عناصر مکانیکی، الکتریکی و تکنولوژیکی ساختمان ها مانند تهویه مطبوع، روشنایی، سیستم های آدرس عمومی، تجهیزات، آسانسور، سیستم های نظارت و آتش نشانی و غیره را کنترل و خودکار می کنند.
اساساً یک سیستم BMS از دو عنصر تشکیل شده است:
- سخت افزار: به عنوان مثال سنسورها، مراکز مدیریت، کنسول های کنترل و غیره.
- نرم افزار: برنامه های کامپیوتری که از پروتکل هایی مانند C-Bus، Dali، Modbus و غیره استفاده می کنند.
همانند اتوماسیون خانگی، در بخش سیستمهای BMS، راهحلهای بستهای که تمام سختافزار و نرمافزار را ارائه میکنند (تامین شده توسط سازندگانی مانند جانسون کنترل، اشنایدر، زیمنس، هانیول و غیره) با راهحلهای باز همزیستی دارند. متشکل از سختافزار و نرمافزار قابل همکاری. عناصر، بر اساس استانداردهای باز مانند TCP-IP، اترنت و غیره. تفاوت این است که راه حل های بسته فقط با اجزای یک شرکت کار می کنند، در حالی که راه حل های باز اجازه می دهد تا اجزای چندین سازنده با هم ترکیب شوند (تا زمانی که سازگار باشند).
سیستم BMS چه مزایایی دارد؟
هر راه حلی که انتخاب شده باشد، یک سیستم BMS مزایای مختلفی را ارائه می دهد:
- این امکان کنترل و نظارت متمرکز بر تمام عناصر ساختمان را فراهم می کند.
- تشخیص سریع حوادث را برای نگهداری پیشگیرانه تسهیل می کند.
- خودکارسازی وظایف نظارتی، بهره وری کارکنان را افزایش می دهد.
- اطلاعات دقیق مصرف را ارائه می دهد که باعث افزایش بهره وری انرژی می شود.
- مدیریت بهبود یافته آسایش و ایمنی کاربران ساختمان را افزایش می دهد.
جدای از آن، جالب ترین چیز در مورد یک سیستم BMS این است که راه را برای به اصطلاح “ساختمان های هوشمند” هموار می کند. ترکیب راهحلهای BMS با فناوریهای جدید مانند دادههای بزرگ، یادگیری ماشین یا هوش مصنوعی به یک ساختمان اجازه میدهد تا نه تنها نگهداری آسانتری داشته باشد، بلکه بر اساس پارامترهای تعریفشده توسط مدیران خود مدیریت شود و فقط در صورت وجود آن به آنها هشدار دهد. یک حادثه است یا باید تصمیم مهمی در مورد مدیریت ملک گرفته شود.
این مزایا فقط برای ساختمانهای تازهساز در دسترس نیست: با سرمایهگذاری نسبتاً کمی، میتوان ملک موجود را با استفاده از سیستم BMS ارتقا داد تا آن را به یک ساختمان هوشمند تبدیل کرد. به عنوان مثال، هتل رنسانس فیرا در بارسلون اخیراً برای بهبود کارایی امکانات خود از طریق سیستم BMS که مصرف انرژی را تا 30 درصد کاهش داده است، سازگار شده است.